ZDROWE PROTEINOWE RACUCHY

Twarogowe racuchy przodują ostatnio w mojej osobistej sztafecie top śniadań (wygrywają nawet z boskim sadzonym i awokadem). Intensywnie pachną kokosem, zasycą na kilka godzin, a do ich zrobienia potrzebujemy jedynie 2 łyżek mąki (i to gryczanej).

proteinowe-fit-racuchy-bez-cukru

SKŁADNIKI:

  • 250g półtłustego gładko zmielonego twarogu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mąki gryczanej (lub orkiszowej)
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • kokosowy olej
  • opcjonalnie: starta laska wanilii

PRZYGOTOWANIE:

Twaróg miksujemy z jajkami i miodem, dodajemy sodę, mąkę i wanilię i miksujemy do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby ciasto wyrosło.
Na patelni rozgrzewamy kokosowy olej i smażymy racuchy z obu stron (obracamy je delikatnie szpachelką). Odsączamy nadmiar tłuszczu w serwetkę.

Przepis pochodzi ze strony http://www.foodlover.sk

proteinowe-fit-racuchy

błotowłosa


10 myśli w temacie “ZDROWE PROTEINOWE RACUCHY

Dodaj komentarz